English Version
Szövetség a közösségi részvétel fejlesztéséért

Állampolgári Részvétel Hete 2010

2010. szeptember 30., 10:16
árh2 A SZÖVETSÉG egyik szervezője az ÁRH-nak, mely Magyarország egyik legnagyobb civil eseménysorozata. Több száz szervezet és intézmény, helyi, kistérségi, megyei esemény hívja fel a figyelmet az állampolgári részvétel és a helyi cselekvés fontosságára. Az idén sajtónyilvános kerekasztal beszélgetéseket szerveztünk, melynek következő vendége Balog Zoltán, társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár volt a Parlament Café-ban.

Szeptember 23-án bemutatjuk a "Közösségi munkás hálózat" létrehozására irányuló ajánlásunkat, melyet a helyszínen átadtunk az államtitkárnak.

Javaslatunk lényege a komplex beavatkozás a képzés és a képessé tételen keresztül. Létre kell hozni egy országos közösségi munkás hálózatot és ezzel párhuzamosan képessé tevő, aktivizáló programokat kell indítani országszerte.
A mai komplex társadalmi problémák megoldására komplex megközelítés szükséges, együttesen kell, egymással kölcsönhatásban alkalmazni a különböző beavatkozásokat, és ezen belül a forrásokat, a hangsúlyokat jól meggondoltan és elégséges mértékben elhelyezni. A komplex szemlélet és programok nem csak annyit jelent, hogy különböző szociális programokat, ellátásokat, szolgáltatásokat együtt kell nyújtani, hanem azt is, hogy különböző ágazatoknak, ágazati programoknak együttesen, kölcsönhatásban kell megjelenniük. Tehát össze kell hangolni a különböző ágazatok beavatkozásait, mezőgazdaság, vidékfejlesztés, gazdaság- és vállalkozásélénkítés, egészségügy, oktatás, területfejlesztés, városrehabilitáció, kultúra, stb. Nem egyszerű, hiszen többszintű koordináció megvalósítása szükséges, mindenekelőtt állami, kormányzati szinten. Ehhez tud segítséget nyújtani a közösségi munka.
 

A teljes beszélgetés megtekinthető:

Az átnyújtott dokumentum alább olvasható.

Dokumentumok

Hírek

Kapcsolat

4025 Debrecen
Török Bálint utca 4.
52/320-180
szovetseg@polgarz.hu
www.polgarz.hu
arculat és webfejlesztés: Látványos Grafikai Művek